In parc, copilul ia galeata pe care tocmai a umplut-o cu nisip si si-o toarna peste picioare (in cel mai bun caz). Ia la rand toate balansoarele si toboganele. Nu este loc din acel parc pe care manutele sale sa nu le fi atins. Apoi vine la tine si se sprijina cu mana de banca.

Nu este zi in care sa nu-ti spui: “Sper ca nu a luat nimic de acolo!” Este teama normala de microbi si germeni, pe care fiecare dintre noi, mamicile, avem.

Si oricat de relaxata ai vrea sa fii (ori sa pari), iti vine sa-i spui incontinuu: “ia mana de acolo!”, “lasa jos batul pe care l-ai gasit aruncat pe jos”, “nu duce degetele in gura dupa ce ai luat toate leaganele la rand!”. Te abtii (cu greu!) cam in 60-70% din situatii.

Nu iti doresti sa fii una dintre acele mame care striga din doua in doua minute la copil. Dar nici nu vrei sa ia ceva din parc. Este o lupta cu tine insati si te inteleg ce simti!

Sunt de parere ca un copil trebuie lasat cat mai liber, sa exploreze. Asta inseamna si o expunere mai mare la microbi. Merg pe increderea in organismul lui si tin pumnii stransi (dar continui sa am o mare problema cu rahateii de catei).

Cum ii poti face rau copilului tau fara sa vrei. I se poate intampla oricui

Poate si tu esti relaxata atunci cand vine vorba despre copil si descoperirea mediului inconjurator (cu bune si rele), dar daca vrei sa stii la ce sa ai mai mare grija, am pregatit o lista detaliata.

Top cele mai murdare locuri accesibile pentru copil

Noroiul din curtea bunicilor

In curand incepe vacanta si veti pleca la tara, la bunici. Inevitabil, va fi si mult noroi. Nu este nicio problema daca se joaca putin in noroi, insa, trebuie avut grija ca pe acolo sa nu se afle dejectii de la animale.

La fel, cuiul si sarma ruginite sunt o alta sursa de infectie cu tetanos.

Cum scoti noroiul, creionul, lipiciul, plastilina, sucul si alte 5 pete de care nu poti scapa daca ai copil

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit