Ana Zidarescu

Ana Zidarescu

Cofondator la Centrul de Parenting
Buna! Sunt Ana Zidarescu, jumatatea Centrului de Parenting :) Mamica din 2012, aduc in fiecare dintre articolele mele toata experienta de peste 10 ani ca jurnalist in presa nationala si informatia noua pe care eu insami am cautat-o despre cresterea frumoasa si plina de iubire a fiului meu. Scriu pentru mine, in primul rand, sa invat sa fiu o mama mai buna. Ma bucur de viata, sunt recunoascatoare pentru tot ceea ce am si imi doresc ca fiul meu sa ajunga sa fie mandru de mine: ca mama, ca om. Iata articolul meu de astazi:
Ana Zidarescu

Totul porneste de la attachment parenting. Ce este attachment parenting-ul? Este, poate, cea mai naturala filosofie de crestere a unui copil: parintii isi cresc copiii folosind principiile atasamentului. Nu ar trebui sa fie foarte complicat din moment ce iti iubesti copilul si, evident, esti atasat de el. Insa, fara sa-ti dai seama, inca de la nasterea bebelusului tau treci prin situatii care te impiedica sa practici attachment parenting.

Cat despre avantajele de a-ti creste copilul pe baza principiilor metodei attachment parenting: se creeaza o legatura emotionala puternica intre copil si parinti. Si, cel mai important, attachment parenting-ul alimenteaza, zi de zi, aceasta relatie sanatoasa si o creste pe intreaga viata a copilului tau. Cand copilul tau va creste, va duce aceste principii si mai departe, in educatia propriilor sai copii. Aceasta este o mostenire pe care vrei sa o transmiti mai departe.

Iti spuneam ca poate iti doresti sa-ti cresti copilul folosind metoda attachment parenting-ului, insa, se va intampla sa-ti fie puse mici piedici, ori, poate, nu realizezi anumite lucruri. Nu este nimic.

Pe pagina 2, cele sapte secretele ale attachment parenting-ului: