Demult, copilaria insemna doar fericire. Astazi, insa, atunci cand vine vorba despre copii gandurile sunt mai putin orientate spre fericirea lor, ci spre succesul viitor, comparatiile cu alti copii, daca se dezvolta bine, daca se comporta frumos, daca este ascultator, daca respecta reguli, despre notele de la scoala, despre teze, examene si absolvire.

Atunci cand ii alegem gradinita ne gandim mai putin daca va fi fericit acolo, ci analizam lista de activitati, numarul de ore de limbi straine pe care le va face etc.

La scoala, ne gandim la notele lui, la faptul ca nu ii place sa faca temele si avem emotii numai cand ne gandim la teze si examene.

Sunt multe obstacole in calea noastra, ca parinti, ce ne impiedica sa ne relaxam, sa ne gandim la fericirea copilului nostru inainte de a vedea daca suntem in grafic, daca lista de lucruri ce trebuie facute a fost astazi bifata. Energia noastra este consumata de griji, intrebari, frustrari si temeri. Cum sa ne mai relaxam cand sunt atatea de facut?

Pe buna dreptate, insa, trebuie sa ne lasam timp sa respiram fericirea din casa. Copilul este o sursa de fericire, nu de stres. Dupa ce te-ai relaxat putin, iata cele 7 secrete ale copiilor fericiti:

1. Mananca la timp. Ti se pare prea simplu? Bine! Acum gandeste-te asa: ai avut vreodata momente in care sa-ti fie atat de foame incat sa nu mai ai pic de rabdare si sa te enervezi? Cam asa se simte si copilul atunci cand sare peste o masa, ori i se face foama intre mese. Comportamentul copilului tau este influentat considerabil de aceasta nevoie primara. In acelasi timp, daca tu esti cea care se enerveaza pentru ca nu a mancat, ori daca te agiti pentru ca ai ajuns tarziu si nu ai avut timp sa pregatesti masa la timp, din nou nu este bine. Pentru ca ii transmiti toata aceasta energie negativa si copilului.

2. Dorm suficient. Din nou, pare prea simplu. Dar este o nevoie primara ce trebuie satisfacuta. Orele fixe de somn si cel putin 9-10 ore de odihna pe noapte este ceea ce copiii au nevoie. Atunci cand nu se odihnesc cum trebuie sunt nervosi, agitati, nu le poti intra in voie. De asemenea, daca ei se culca tarziu, te impiedica si pe tine sa te odihnesti. Somnul trebuie sa fie o prioritate!

Urmatoarele 5 reguli sunt mult mai delicate. Descopera totul pe pagina urmatoare:

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit