Intrebati ce cariera si-ar dori pentru copiii lor, parinti din 16 tari au ajuns la urmatoarea concluzie: medic, inginer sau informatician. Acestea sunt cele trei meserii pe care parintii participanti la un studiu recent le-au indicat drept ideale pentru copiii lor.

Studiul “Valorea Educatiei” a fost realizat de banca HSBC, pe un esantion de 5.500 de parinti din 16 tari (fiind alesi cel putin 300 de parinti pentru fiecare tara in parte)

Astfel, 19% dintre parintii chestionati au ales medicina, 11% isi doresc sa aiba un copil inginer, iar 8% – informatician. Aceste optiuni au fost alese in special de parintii din Emiratele Arabe Unite, Turcia si Indonezia.

Cum sa cresti un copil rezistent emotional. 20 de tehnici simple si de efect

Cel mai mare si cel mai simplu secret al educatiei

10 sfaturi de la cel mai cunoscut pediatru ucrainean, dr. Komarovskii

Parintii au fost intrebati, in acelasi timp, care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care si le doresc pentru copiii lor, odata ajunsi adulti. Astfel, 64% dintre mamicile si taticii care au participat la studiu au spus ca isi doresc, inainte de toate, “fericire” pentru copilul lor. Aceasta urare se regaseste printre optiunile parintilor din Franta (78%), Marea Britanie si Australia (77%) si Statele Unite ale Americii (72%).

ce isi doresc parintii pentru copii

In multe alte tari, parintii isi doresc mai intai pentru copiii lor “sa duca o viata sanatoasa”. De exemplu, in China, 72% dintre parinti au spus ca vor o viata sanatoasa pentru copiii lor si doar 63% si-au dorit ca, odata ajuns adult, copilul lor sa fie fericit.

Reusita si un salariu mare

“Sa castige suficient de bine pentru a avea o viata agreabila” isi mai doresc 51% dintre parintii francezi si 43% dintre parintii din Hong Kong pentru copiii lor.

In ceea ce priveste opinia parintilor din Mexic si India, 52%, respectiv 51% vor, in special, “sa reuseasca in cariera”. Acest obiectiv dorit pentru copiii lor se regaseste la multi alti parinti care locuiesc in tari in curs de dezvoltare.

“Oare sunt un parinte bun? Am facut bine?” Daca si tu te mai intrebi asta uneori, atunci afla raspunsul

Cele mai frecvente 10 greseli de educatie a baietilor

Ce sa faci ca sa cresti un copil liber si puternic

Spre deosebire, la parintii din tari bogate, acesta nu este un deziderat pentru urmasii lor.  Acestia isi doresc, insa, pentru copii “sa-si atinga potentialul”. Aceasta urare pentru copii a fost aleasa de 50% dintre parintii din Marea Britanie, 45% dintre parintii din Canada, 40% dintre parintii din Australia si SUA.

Sa studieze, pentru a-si realiza ambitiile

In cele din urma, 9 parinti indieni din 10 spun ca este “necesar” pentru copil sa aiba studii inalte. Dar alti parinti din Canada (38%), Marea Britanie (33%) sau Australia, Franta si SUA (25%) sunt de parere ca formarea profesionala ii va ajuta pe copii sa-si atinga ambitiile. Astfel, parintii realizeaz faptul ca, pentru a reusi in viata, un adult trebuie sa aiba atat cunostinte pe care le dobandeste la scoala, cat si cele care tin de experienta de viata.

Concluziile studiului, in cifre:

  • 83% dintre parinti au in minte o meserie anume pentru copiii lor, cele mai populare fiind medicina (19%), ingineria (11%) si stiintele calculatorului (8%).
  • 79% dintre parinti considera o diploma de facultate esentiala pentru atingerea obiectivelor in viata si 50% dintre parinti sunt de parere ca o diploma de masterat sau mai mult este necesara.
  • 66% dintre parinti au spus ca au cautat consiliere pentru alegerea facultatii copiilor si 72% au aflat despre optiuni noi la care nu se gandisera inainte.
  • 64% dintre parinti spun ca a fi fericit in viata este ceea ce isi doresc pentru copiii lor. Doar 30% dintre parinti au indicat drept obiectiv principal pentru copiii lor “o cariera de succes”.
  • 58% dintre parinti au recunoscut faptul ca si-ar dori una dintre aceste 5 diplome de studiu, pentru copiii lor: medicina, afaceri, management si finante, inginerie, IT sau drept.
  • 39% dintre parinti au platit meditatori pentru copii in scoala primara, 44% la liceu si facultate.

Voi ce va doriti pentru copiii vostri?

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit