Parintii si copiii din Romania sunt tot mai interesati de cursuri de programare si robotica.

Odata cu invatarea abilitatilor de baza, in cadrul unor asemenea cursuri, copiii si adolescentii capata o capacitate mai mare de concentrare, isi dezvolta creativitatea si gandirea critica si analitica, spun reprezentantii scolii de programare Logiscool, care a deschis in Romania 6 scoli in primul an de activitate.

Iata care sunt abilitatile pe care le capata copiii in cadrul cusurilor de programare si robotica:

 • Gandire algoritmica – gasirea mai multor solutii pentru aceeasi problema duce la dezvoltarea gandirii intr-un mod mai controlat.
 • Incredere in sine si motivatie – odata cu cresterea gradului de dificultate, creste si satisfactia si increderea in sine in momentul in care rezolvarile sunt mai complexe.
 • Matematica si gandirea complexa – programarea ajuta la intelegerea conceptelor abstracte din matematica prin exemple grafice.
 • Perseverenta si concentrare – odata ce copiii incep sa programeze jocuri mai complexe, petrec mai mult timp sa gaseasca si sa rezolve problemele.
 • Precizie – pentru a dezvolta un joc pe calculator, copiii comanda calculatorului sa execute comenzi clare, intr-o ordine precisa.
 • Creativitate – copiii sunt incurajati sa abordeze metode noi si sa gaseasca solutii noi de fiecare data.
 • Gandire analitica – copiii invata cum sa imparta un proiect in task-uri mai mici, care sunt mai usor de analizat si carora le gasesc solutii mult mai usor.
 • Planificare si implementare – pe langa a scrie linii de cod, un programator petrece mult timp cautand cele mai bune solutii.
 • Public speaking si automotivare – prezentarea proiectelor in fata colegilor si parintilor, dar si aprecierile din partea celor mari elimina frica de public speaking.

Cum sa pui furia pe pauza ca sa nu mai tipi la copil. Tehnica recomandata de Laura Markham

Copilul tău are competențe STEM? 50 de activitati distractive pentru a le dezvolta

Asadar, programarea aduce foarte multe beneficii in viata unui copil sau adolescent. Pe langa faptul ca acesta incepe sa isi petreaca din ce in ce mai util timpul in fata calculatorului, testeaza noi metode de a invata si se dezvolta fara sa isi dea seama.

La Logiscool, prin cursurile de baza din timpul semestrului, dar si prin modulele din taberele urbane, copiii invata – in functie de varsta si cunostintele lor de la scoala – programare, robotica, editare video sau tabere de Minecraft.

Copiii si adolescentii care participa la cursurile Logiscool pot alege dintre programare si robotica, ambele avand cate doua specializari diferite. Pe langa acestea, cei mai mici dintre cursanti pot incepe cu un curs de Introducere in IT dedicat celor din clasa I.

 • Cursurile de programare – copiii si adolescentii invata sa creeze jocuri si aplicatii pentru calculator sau pot alege sa se specializeze in crearea de jocuri 3D pentru calculator.
 • Cursurile de robotica – elevii sunt indrumati sa creeze si programeze roboti; acestia au de ales dintre robotii mBot si cei Lego Mindstorm EV3.

 

Pentru a pune in practica ceea ce invata la fiecare curs, elevii au la dispozitie platforma Scoolcode (unde se inregistreaza cu un username si o parola personalizate) pe care o pot accesa chiar si de acasa. In cadrul platformei copiii pot crea jocuri, aplicatii si animatii, se tine evidenta parcursului fiecarui elev, proiectele elevilor sunt disponibile in platforma.

Japonia, tara cu cel mai performant sistem de educatie. 12 lectii ale invatamantului japonez

„Nu poti face nimic cu un copil a carui inima nu-ti apartine”. De ce e mai important sa fim aproape de copil decat sa-l crestem independent

Sursa foto: Logiscool

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit