Toti parintii sufera de “febra-fobie”. Pentru ca nu ne place sa ne vedem copilul racit, cu febra. Tocmai de aceea, impulsul este de a ne precipita cu tratamentul, tocmai pentru a nu-l mai vedea ca sufera.

Data viitoare, insa, cand copilul este racit si are febra, nu te mai grabi la dulapul cu medicamente. Uite de ce:

Febra este raspunsul natural al corpului la o infectie si arata ca organismul sau lupta. Trebuie sa ai grija, insa, daca ai un bebelus. Sub varsta de trei luni, febra este mereu un semnal de alarma si medicul pediatru trebuie anuntat urgent.

Dilema parintilor care lucreaza: “Cand este copilul prea bolnav sa-l duc la gradinita?”

Copilul tușește? Tratamente naturiste, eficiente și rapid de făcut, pentru tuse la copii

Nu trata termometrul, trateaza copilul!

Daca cel mic are febra, dar se joaca in continuare linistit, bea lichide si nu pare foarte afectat, nu-i administra medicamente. Insa, daca-l vezi ca sta pe canapea, fara vlaga si refuza atat alimentele, cat si lichidele, atunci optiunea este un antipiretic, un medicament care sa reduca febra.

Ai grija la antibiotice!

Vara sunt frecvente otitele, iar multi medici se grabesc sa prescrie antibiotice. Cel mai important este ca un medic sa faca un consult si sa vada daca, intr-adevar, infectia cere astfel de medicamente. Pentru ca multe infectii ale urechii trec si fara antibiotice. Astfel, daca vorbim despre un copil de peste doi ani, poti folosi in primele zile medicamente care sa-l ajute sa tolereze mai bine durerea.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit