Pentru a stapani limba engleza la nivel de utilizare curenta si fluenta, invatarea acesteia trebuie sa inceapa de la cele mai fragede varste, sunt de parere specialistii in educatie. In opinia acestora, metoda cea mai eficienta de a ne invata copiii o limba straina este strans legata de principiile de baza pentru invatarea limbii materne: prin incurajare continua, repetare si asociere cu actiunile si obiectele din jurul nostru.

Totodata, specialistii considera ca invatarea unei limbi straine, in special engleza, este un „strict necesar” de cultura generala pentru oricine, dar mai ales pentru copii, in contextul in care, fata de deceniile anterioare, granitele sunt deschise, iar oameni din tari diferite interactioneaza din ce in ce mai mult intre ei sau chiar dezvolta proiecte comune.

4 motive pentru care copilul nu vrea să învețe

Pregateste copilul pentru scoala: 5 jocuri pentru dezvoltarea atentiei

„Limba engleza este folosita foarte mult in jurul nostru si a devenit deja a doua limba de circulatie in Romania. Suntem tara membra UE si calatorim mai mult, interactionam mai mult cu strainatatea. Specialistii straini vin la noi, noi mergem in tarile lor. Atat aici, cat si acolo, comunicam in limba comuna, limba engleza”, afirma Stefania Filip, coordonatorul Helen Doron English pentru zona de Sud-Est a Romaniei, intr-un comunicat de presa. In plus, spune aceasta, engleza este prezenta in viata noastra de zi cu zi: in muzica, denumiri, filme, glumele adolescentilor, fiind si cea mai utilizata limba in mediul de afaceri.

Cand poate incepe un copil sa invete engleza

In procesul de invatare a unei limbi straine, intelegerea sensului unui cuvant precede abilitatea de a-l reproduce. Exact asa cum bebelusii inteleg sensul vorbirii in limba materna, desi inca nu vorbesc, la fel se intampla si cu limba engleza invatata de timpuriu, considera specialistul Stefania Filip. „Cu cat mai devreme, cu atat mai bine! Credem ca varsta optima pentru invatarea limbii engleze trebuie sa coincida cu varsta rostirii primelor cuvinte in limba materna”, spune specialistul citat. Potrivit acesteia, un copil care stapaneste limba engleza la nivel operational, cu fluenta unui vorbitor nativ va fi un adult cu numeroase oportunitati de angajare si va avea sanse mai mari sa aiba o o cariera de succes.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit