Poreclele, insultele, tachinarile, intimidarile, umilirile si violentele in scoli sunt, acum, interzise prin lege, dupa ce, marti, initiativa legislativa impotriva violentei psihologice – bullying in scoli a fost adoptata de Senat, care este camera decizionala.

Legea Educatiei Nationale a fost completata astfel cu o sectiune care prevede in mod explicit definirea si prevenirea bullying-ului, asistenta psihologica, precum si formarea si informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament, scrie digi24.ro.

Astfel, violenta, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, imbranceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinari, intimidari, umiliri, a fost interzisa prin lege. Vor fi luate masuri ca bullying-ul sa fie combatut in toate ciclurile educationale: primare, gimnaziale si/sau liceale.

De ce sunt hartuiti copiii in scoli si gradinite? S-a lansat a patra editie a campaniei anti-bullying

Violenta la varste mici. O treime dintre copiii hartuiti la gradinita, tachinati de educatoare

Initiativa legislativa care defineste, previne si interzice violenta psihologica – bullying-ul a modificat si completat Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Aceasta a fost adoptata, luni, de Senat in calitate de camera decizionala (L652/2018), spun deputatii PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru buget, finante si banci, si Petre-Florin Manole, din Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, care se numara printre initiatorii legii.

Senatorii au votat initiativa in unanimitate, dupa ce legea fusese adoptata de Camera Deputatilor pe 31 octombrie.

Hartuirea in scoli si efectele pe care le are asupra copilului tau

4 motive pentru care copilul nu vrea să învețe

Cele mai bune carti de parenting recomandate de parinti

Sursa foto: Pixabay

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit