Preotul din Braila, filmat in timp ce brusca un copil in timpul slujbei de botez, a fost oprit sa mai slujeasca. Sanctiunea este valabila 30 de zile, timp in care se vor face investigatii.

Pe de alta parte, preotul se apara si spune ca nu a gresit cu nimic, iar pentru plansul copilului da vina pe emotiile pe care cel mic le simte dupa scufundarea in apa. Recunoaste, totusi, ca era putin suparat: „Eram suparat pe dascal. I-am reprosat in cuvinte, nu numai in priviri. I-am spus ca putea sa ma ajute si el…”, a explicat parohul Traian Mazare, citat de debraila.ro.

Dar preotul din Braila, filmat in timp ce brusca bebelusul, nu este la prima sa abatere. Si alti parinti l-au filmat in timp ce comporta violent cu un alt bebelus la botez. Astfel, preotul este vizat si de un dosar penal, pentru lovire si alte violente, deschis de politie. Si cei de la Protectia Copilului fac verificari.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Braila, subinspector Laura Dan, o ancheta a fost demarata dupa ce in mediul online au aparut imagini in care un preot bruscheaza un copil.

“Politistii s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor aparute in mass-media si efectueaza verificari pentru a stabili daca in cauza sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni, urmand a se lua masurile legale in consecinta”, a declarat subinspector Laura Dan, relateaza news.ro.

Arhiepiscopia Dunarii de Jos a transmis un comunicat in care anunta ca va demara o ancheta care-l vizeaza pe preotul respectiv si, totodata, cere iertare familiei bebelusului bruscat in biserica.

In legatura cu cele petrecute la savarsirea Tainei Sfantului Botez in biserica «Sfintii Imparati» din municipiul Braila, ne exprimam regretul pentru atitudinea nepotrivita a preotului slujitor si, in acelasi timp, cerem iertare familiei si credinciosilor prezenti. Aspectele ce decurg din materialul inregistrat video vor fi cercetate potrivit randuielilor liturgice si canoanelor bisericesti, in vederea luarii masurilor ce se impun”, se arata in comunicatul transmis de reprezentantii Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

In imaginile care au aparut pe internet se poate observa cum un preot bruscheaza un bebelus in timpul botezului, la biserica ”Sfintii Constantin si Elena” din Braila.

Preotul paroh Traian Mazare a fost filmat vizibil nervos pentru ca bebelusul plange si pentru ca, la un moment dat, micutul il apuca de vesmintele preotesti.

Nervos, preotul refuza initial sa-l mai scufunde, duce copilul pe masa de unde il ia si incearca sa-si aranjeze vesmintele care i se agata de cap. Mai mult, cere si ajutorul familiei copilului sa-i aranjeze hainele.

In final, parintele Traian Mazare, fara sa-si ascunda nervozitatea, scufunda violent bebelusul. Intreaga filmare a aparut pe internet, provocand un val de furie si revolta, inclusiv printre parintii din comunitatea Centrul de Parenting.

IMAGINI CARE TE POT AFECTA EMOTIONAL:


carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit