Gabriela Firea, primarul Capitalei, urmeaza sa propuna 2 proiecte care sa sprijine femeile insarcinate, precum si cuplurile care nu pot avea copii.

Conform propunerilor, Primaria Capitalei va sprijini financiar femeile insarcinate, astfel incat sa-si permita sa efectueze analizele medicale pe perioada sarcinii, scrie Observator.tv.

„Potrivit statisticilor efectuate atat la nivel national, cat si in Bucuresti, sunt multe femei care nu au bani si care nu-si pot efectua analizele medicale si pot descoperi prea tarziu probleme legate de sarcina, ceea ce nu este de dorit”, a declarat Firea.

In plus, primarul Capitalei vrea sa introduca un sprijin financiar si pentru cuplurile care nu pot avea copii. Astfel, statul ar urma sa acopere complet serviciile medicale, inclusiv tratamentul initial, pentru pacientele care au indicatie de la medic.

„Sunt, din nefericire, foarte multe cupluri infertile. Au nevoie de un sprijin deoarece prin decontarile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) se acorda un numar de tratamente, printr-un subprogram national, dar acest numar niciodata nu ajunge, nu este suficient si putem afirma ca este o batalie si o competitie pentru a obtine acest ajutor de la stat pentru un program de fertilizare. Iata ca primaria Capitalei, pentru femeile din Bucuresti care au indicatie de la medicul specialist sa urmeze un astfel de program de fertilizare in vitro, vor fi sprijinite, achitandu-li-se pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul initial”, a explicat primarul Gabriela Firea.

Cum alegi un ginecolog bun si de ce am schimbat ginecologul in primul trimestru de sarcina

Gravida si poftele. Ce alimente sa evitam in timpul sarcinii

Fertilizarea in vitro. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

Ea a facut aceste anunturi cu prilejul semnarii unui protocol tripartit de colaborare intre Primaria Capitalei, Asociatia Colectiv GTC 3010 si Spitalul clinic de urgenta „Sfantul Ioan”pentru construirea unei maternitati in curtea Spitalului clinic de urgenta „Sfantul Ioan”.

In opinia oficialului, aceste 2 proiecte, care ar putea fi discutate, saptamana viitoare, la Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti, vor contribui la cresterea natalitatii.

 

Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

 

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit