Astazi, 26 iunie 2017, absolventii de liceu au sustinut prima proba scrisa din cadrul examenului de Bacalaureat 2017, proba la Limba si Literatura Romana. Examenul a inceput la ora 9:00 si a durat 3 ore.

 

Subiecte Bac 2017 Romana, profilul Real

 

Iata care au fost subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolventi de licee cu profil real:

 

Subiectul I: Elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte pe baza unui text la prima vedere, poezia „Alt cantec“, de Adrian Maniu, potrivit stirileprotv.ro. Iata cateva dintre cerinte: rolul cratimei in secventa „de-acum”, gasirea a 2 motive literare in text, prezentarea a 2 trasaturi ale genului liric, comentariul ultimei strofe.

Subiectul al II-lea: Tema primita de liceeni a fost de a scrie un text argumentativ despre rolul comunicarii in reusita unui proiect in echipa, respectand cateva cerinte.

Subiectul al III-lea: Liceenii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ apartinand lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu, tinand cont de anumite repere.

 

Subiecte Bac 2017 Romana, profilul Uman

 

In ceea ce priveste profilul Uman, absolventii de liceu au avut de caracterizat relatia dintre doua personaje din romanul „Morometii” de Marin Preda.

La primul subiect, ei au avut diferite teme pornind de la textul unei poezii scrise de Ion Voinea, la prima vedere.

Proba scrisa la Limba si Literatura Romana este compusa din 3 subiecte, fiecare dintre ele fiind notat cu 30 de puncte.

Ajuta-ti copilul sa ia note mai bune la examene. 10 sfaturi care fac diferenta de la Mioara Iacob, Lexis Scoli de Limbi Straine

Cand tu castigi, copilul pierde. 13 metode cum sa eviti lupta pentru putere la tine acasa

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit