In magazinele din Bucuresti sunt la vanzare jucarii foarte periculoase pentru copii! Printre acestea, de exemplu, pistoale cu bile care reusesc sa perforeze chiar si un carton.

Sorin Ionescu, comisar sef adjunct in cadrul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov, a precizat, marti, in sedinta Colegiului prefectural, ca in perioada sarbatorilor de iarna au fost depistate in urma controalelor jucarii periculoase pentru copii.

10 lucruri esentiale pe care copiii le invata din jocurile cu cuburi

7 hobby-uri care ii fac pe copii mai destepti

“Am verificat anumite magazine din Bucuresti care aveau sursa de aprovizionare depozitele din Ilfov, ma refer la Dragonul Rosu si la celelalte pe care le stiti foarte bine (…) Un control deosebit pe care l-am facut impreuna cu toti comisarii mobilizati a fost in cadrul magazinului Obor, unde am constatat urmatoarele lucruri: faptul ca erau aduse pe piata anumite jucarii absolut periculoase si extrem de nocive pentru copii.

Probabil o sa va ganditi la materialul din care aceste jucarii au fost facute. Da, este un aspect. Dar existau si alte aspecte care tineau de siguranta, si anume: anumite pistoale. (…) Noi am dus aceste jucarii la laborator si ele nu corespundeau din punct de vedere al energiei cinetice. Mai direct, erau niste pistoale cu bile, care la momentul cand erau folosite treceau prin carton. Adica, bilele respective erau foarte periculoase. Puteau sa provoace leziuni in cazul in care erau folosite impotriva unei alte persoane”, a precizat el pentru Agerpres.ro.

8 activitati de facut in familie in vacanta de iarna

Se joaca sau pierde timpul? 10 adevaruri despre joc si importanta acestuia pentru copil

Sorin Ionescu a mai precizat ca in cursul anului trecut numarul reclamatiilor inregistrate de Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov a fost de 40.720, aproape cu 10.000 mai mare fata de anul anterior.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit