Toate aparatele de joaca din Parcul Oraselul Copiilor din Bucuresti au fost oprite temporar din cauza unor probleme constatate in urma controalelor realizate de Primaria Sectorului 4 a Capitalei si de alte institutii ale statului.

Pana la remedierea problemelor, primarul de sector, Daniel Baluta, a dispus sistarea temporara a functionarii aparatelor de joacă, dupa cum anunta un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

Verificarile realizate de Directia de Politie Locala Sector 4 si de catre Corpul de Control al Primarului Sectorului 4 au relevat mai multe deficiente incompatibile cu functionarea in conditii de securitate si siguranta a instalatiilor de agrement. Astfel, in unele cazuri nu erau respectate cerinte esentiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare si existenta unui document care sa permită amplasarea in legalitate a acestora pe domeniul public. In unele cazuri era necesara eliberarea unui certificat de urbanism, in altele fiind vorba de autorizatie de construire. Unele firme care detin aparate de joaca s-au bransat fara autorizatie si fara contorizare la instalatiile de apa, canal si energie electrica, instalatiile improvizate punand grav in pericol siguranta micutilor care se joaca zilnic in acest parc.

Copii si parinti, la un pas de o tragedie in Parcul Cismigiu | VIDEO

Modalitatea simpla prin care ne putem face copilul fericit

„Oamenii nu aveau cum sa-si dea seama la ce pericol isi expun copiii (…). Este de inteles ca nu putem risca, de aceea, nu vom permite sa functioneze aceste instalatii, care, Doamne fereste, pot ceda in orice clipa. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri de o importanta vitala”, a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

In unele cazuri, edilul a solicitat eliminarea echipamentelor de agrement neconforme, iar in altele a dispus adoptarea masurilor pentru intrarea in legalitate. Primaria Sectorului 4 isi ofera sprijinul pentru obtinerea documentelor administrative necesare, in situatia in care sunt respectate prevederile legale.

De asemenea, s-au efectuat verificari si in randul firmelor care desfasurau activitati in domeniul alimentatiei publice in Parcul Oraselul Copiilor. Unele dintre acestea ocupau suprafete mai mari decat cele prevazute prin contractele de inchiriere, fapt pentru care au fost aplicate somatii pentru intrarea in legalitate.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit