Toate gradinitele si scolile din Bucuresti se inchid astazi, incepand cu ora 16.30 – 17.00, dupa ce autoritatile au decis aceasta masura extrema pe fondul codului galben de furtuna.

Dupa fenomenul extrem de la Timisoara, unde 8 oameni au murit, iar alte cateva sute au fost ranite in urma unei furtuni puternice, in Bucuresti si Ilfov s-a decis, incepand cu aceasta dupa-amiaza inchiderea institutiilor de invatamant, fie ca sunt private sau de stat.

Prin urmare, primarul general Gabriela Firea a precizat ca, „pentru siguranta, eu inteleg ca de la ora 17.00 ar fi mai intelept sa se inceapa inchiderea cursurilor, pentru a ajunge elevii acasa, cei care nu stau in proximitatea scolilor”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Codul galben de furtuna incepe la ora 20.00 si este valabil pana joi la ora 21.00

Conform ANM, in Bucuresti, in jurul pranzului vor incepe modificari ale vremii, iar dupa ora 18:00 vantul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 şi 3:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta de cel mult două ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 – 50 de km/ora. Aproape toata tara este sub cod galben de ploi si furtuni. Exceptie o fac judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau, unde aici s-a anuntat cod portocaliu.

Meteorologii se asteapta la instabilitate atmosferica accentuata, intensificari ale vantului si cantitati de apa insemnate.

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit