Ministrul Educatiei, Liviu Pop, vrea sa interzica telefoanele mobile in scoli. Oficialul guvernamental a declarat astazi ca intentioneaza sa faca modificarile legislative necesare pentru ca telefoanele mobile sa nu mai fie permise in salile de clasa.

In opinia ministrului Educatiei, telefoanele mobile ar trebui sa fie lasate in incinta scolii, intr-un loc special amenajat si securizat, de unde sa fie ridicate la finalul orelor.

„Imi doresc foarte mult sa nu se mai foloseasca telefonul in timpul orei si sa existe o zona in care sa se depoziteze telefoanele mobile in timpul orei. Imi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie si de partener, de autoritatile locale si, de ce nu, de mass-media”, a declarat Liviu Pop, astazi, la Buzau, in cadrul Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor, citat de Digi24.ro.

 

Fara elev de serviciu, din toamna

 

In acelasi context, ministrul Educatiei a vorbit din nou despre necesitatea desfiintarii notiunii de elev de serviciu. Liviu Pop a afrimat ca de paza in scoala se poate ocupa oricine altcineva, nu neaparat un elev care este privat de actul educational in intervalul de timp in care face de serviciu.

„Dorinta mea e sa nu mai fie elev de serviciu, dar, dupa o dezbatere ampla pe regulamentul de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, vom decide alaturi de parteneri, de parinti si de elevi, dar nu imi doresc foarte mult sa nu mai avem serviciu pe scoala”, a precizat oficialul de la Educatie.

RECENZIE „Comunicarea eficienta cu copiii acasa si la scoala”. Cu ce inlocuim greselile din limbajul nostru astfel incat copilul sa ne asculte

Tehnologia care ii ajuta pe elevi. Top 10 aplicatii mobile gratuite si utile

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit