Anna Bîkova, pedagog si psiholog devenita celebra dupa ce a publicat articolul „De ce sunt o mama lenesa”, a venit special in Romania pentru a lansa trei titluri noi la Targul International de carte Gaudeamus 2017:

Exercitiile formative ale mamei „lenese”
Pete de culoare. Caiet de dezvoltare, 3-5 ani
Pete de culoare. Caiet de dezvoltare, 5-8 ani

La numai un an dupa succesul cartii „Copilul independent, sau cum să fii o „mamă leneșă”, Anna Bîkova a recunoscut ca nu se astepta ca volumul ei sa fie primit atat de bine si in niciun caz nu era pregatita pentru faima internationala. Secretul ei? A incercat intotdeauna sa ii ia parteneri pe copii in procesul de educatie, inca din perioada in care lucra la o gradinita din Rusia. Pentru ca, o demonstrează Anna Bîkova, parintii intelepti cresc impreuna cu copiii lor.

Daca avem obiceiul de a raspunde la intrebarile copilului, ne putem largi orizontul intr-un mod uimitor. Cand se dezvolta copilul, ne dezvoltam si noi, parintii lui (…) Daca il ajutati pe copil sa cunoasca lumea, impartasindu-i din cunostintele dumneavoastra, raspunzand la intrebarile lui, dandu-i posibilitatea de a castiga experienta, puteti fi linistiti: sunteti o mama minunata, sunteti cel mai minunat tata si va dezvoltati de minune copilul, a spus Anna Bîkova cu ocazia lansarii celor trei titluri noi.

In timpul dialogului, autoarea din Rusia a raspuns si la intrebarea Elei Craciun despre alegerea pe care ar trebui sa o aiba o femeie atunci cand devine mama: sa isi dedice viata copilului, dezvoltarii lui armonioase, sau sa isi vada de propria viata, de cariera?

Anna Bîkova recunoaste ca, in general, exista doua tipuri de mame: cele care isi vad mai departe de viata lor, de cariera, respectiv cele care au doar copilul in cap. Atentie, insa, copilul va creste mare si va veni momentul in care va pleca de acasa, la viata lui. Si atunci mama care are doar copilul in cap, se va trezi singura si nu va mai sti ce sa faca. Asa ca tipul cel mai bun de mama este acela care se dedica educatiei copilului, dar au grija sa isi vada si de viata ei personala si profesionala, a explicat Anna Bîkova.

 

 

Iata, mai jos, aici cele trei carti noi si cartea ce a facut-o celebra pe Anna Bikova:

 anna bikova carti

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit