Alocatia pentru copii ar putea creste, la inceputul anului viitor, cu 10 pana la 30% din salariul minim brut pe tara garantat in plata. O initiativa legislativa a fost depusa la Senat de un grup de deputati liberali.

Astfel, potrivit acestei initiative, pentru copiii pana in 2 ani (respectiv 3 ani in cazul celor cu handicap), alocatia ar putea ajunge la 20% din salariul minim. Pentru ceilalti copii, intre 2 si 18 ani, alocatia va fi de 10% din salariul minim si 30% in cazul copiilor cu handicap, anunta Romania TV.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi majorat de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar incepand cu 1 mai 2016.

Pentru copii intre 0 si 2 ani, alocatia ar putea ajunge la 250 de lei.
Pentru copiii intre 2 si 18 ani, alocatia ar putea ajunge la 125 de lei, respectiv 375 de lei in cazul copiilor cu handicap.

Schimbarea ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017, daca aceasta propunere legislativa va fi adoptata.

Acest val de propuneri legislative pentru parinti nu este surprinzator, tinand cont de faptul ca este an electoral. In ultima perioada au fost depuse foarte multe proiecte, toate cu impact semnificativ asupra bugetului de stat.

Iata doua dintre ele, ce privesc in mod direct parintii:

Proiect de lege: Mamele cu cel putin 3 copii vor primi indemnizatie lunara pe viata

„Legea mamelor” s-a votat! Indemnizatie de 85% din salariu timp de 2 ani, fara plafon de 3.400 de lei

“Legea mamelor” este foarte aproape de a intra in vigoare. In acest moment ea asteapta promulgare din partea presedintelui Romaniei.

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit