Albert Einstein pare sa fie depasit in inteligenta de un copil de numai 11 ani. Parintii lui Arnav Sharma, din Marea Britanie, au stiut ca au un copil special. Insa, nici ei nu au intuit cat de inteligent este baiatul lor de numai 11 ani.

Nascut într-o familie de origine indiana, băiatul are ca pasiuni cititul, programarea informatica, badmintonul si inotul.

La testul Mensa, realizat de societatea care reuneste cele mai destepte persoane din lume, baiatului de 11 ani i s-a stabilit un coeficient de inteligenta care este cu 2 puncte mai mare decat cel al lui Albert Einstein!

Intrebat cum i s-a parut testul Mensa, baiatul care l-a depasit pe Albert Einstein in inteligenta a precizat: Am trecut testul Mensa cu 162 de puncte. Pana la urma nu a fost atat de greu, dar a trebuit sa ma gandesc mai mult la unele intrebari si nu prea era timp”, a spus Arnav Sharma.

Chiar daca sunt foarte multi oameni inteligenti, nu toti reusesc sa treaca testul Mensa. Pentru a trece testul Mensa trebuie sa reusesti sa bifezi un coeficient de inteligenta mai mare de 132. Cu rezultatul sau, Arnav Sharma a ajuns printre cei 1% cei mai destepti oameni din Marea Britanie.

Ceea ce este si mai interesant este faptul ca baietelul care l-a intrecut pe Albert Einstein nu s-a pregatit in niciun fel pentru testul Mensa, care dureaza in jur de doua ore si jumatate si care consta din intrebari verbale si non-verbale, dupa cum spune Arnav Sharma.

Anul trecut, in octombrie organizatia Mensa a sarbatori 60 de ani de la infiintare. Astazi, organizatia are numara peste 133.000 de membri in 100 de tari din lume. Apartenenta la Mensa este deschisa tuturor persoanelor care au obtinut un scor plasat in primele doua procente ale populatiei generale la un test de inteligenta aprobat, administrat si supervizat in mod corespunzator.

Cine l-a mai depasit pe Albert Einstein?

Albert Einstein avea un coeficient de inteligenta de 160. Britanicul de origine indiana Arnav Sharma nu este singurul copil al carui coeficient de inteligenta a fost mai mare decat cel al autorului teoriei relativitatii.

  • Pranav Veera un copil din SUA a reusit, la numai 6 ani, sa obtina la testele Mensa un scor IQ de 176 de puncte, in conditiile in care numai o persoana la un milion are acest scor.
  • Jacob Barnett, din SUA, a fost diagnostic la varsta de doi ani cu o forma de autism. Un an mai tarziu, micutul reusea sa faca un puzzle de 5.000 de piese. Iar la varsta de 12 ani i s-a stabilit un coeficient de inteligenta de 170, cu 10 puncte mai mare decat IQ-ul lui Albert Einstein.
  • Fabiola Mann este o adolescentă de 15 ani al carei coeficient de inteligenta este de 162. Ea s-a nascut in India si acum locuieste in Marea Britanie.
  • Olivia Manning este si ea din Marea Britanie, iar la varsta de 12 ani i s-a stabilit un IQ de 162.
  • Victoria Cowie, tot din Marea Britanie, a fost dusa de parinti la un test Mensa, pe cand avea 11 ani, unde s-a stabilit ca are un coeficient de inteligenta de 162 de puncte.
  • Arnav Sharma este ultimul copil pentru care testele Mensa au stabilit ca are un coeficient de inteligenta mai mare decat cel al lui Albert Einstein.

 

 

Daca si tu crezi ca ai un copil inteligent, poate la fel ca Albert Einstein, poti afla mai multe despre testarea speciala de pe site-ul Mensa-romania.ro

 

 

Sau il poti testa acasa, din aceasta carte cu teste de inteligenta pentru copii:

teste inteligenta copii

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit