Cele mai multe dintre mamici iti doresc sa isi organizeze timpul mai bine, astfel incat sa aiba energie pentru a duce la bun sfarsit toate treburile cotidiene si, la finalul zilei, sa se simta multumite de tot ce au realizat.

Sentimentul de multumire, de satisfactie pe care il ai dupa ce faci o actiune are un efect minunat: iti da incredere, entuziasm si curajul de care ai nevoie pentru a continua si chiar pentru a incepe lucruri noi. Pe masura ce faci cate un pas si vezi rezultate care te multumesc, ai combustibilul sufletesc de care ai nevoie pentru a mai face inca un pas, si inca un pas, pana cand parcurgi kilometri intregi.

Totusi, acest sentiment de multumire lipseste din viata multor mame, cu toate stradaniile lor de a face cat mai multe lucruri, cat mai bine. Foarte multe mamici sunt intr-o alergatura continua in care incearca sa le reuseasca pe toate si sfarsesc seara epuizate si nemultumite…

Senzatia de extenuare si de neimplinire anuleaza orice posibil sentiment de multumire care ar fi putut aparea. Si cercul vicios poate continua la nesfarsit, pana nu pui piciorul in prag.

Daca ai obosit si tu de alergatura asta si de starea de epuizare si neimplinire pe care o simti la finalul zilei, ai nevoie de o idee simpla, care sa te ajute rapid, nu-i asa?

Ce iti propun este ca, in urmatoarele zile, sa faci acest exercitiu care iti va aduce picaturi de multumire de sine si de actiunile tale:

Propune-ti sa te observi mai mult, in tot ceea ce faci. Observa actiunile pe care le faci si, la finalul fiecarei actiuni pe care o faci, spune-ti tie insati: „Ma apreciez pentru ca am facut activitatea X”.

Astfel, iti poti spune:

  • „Ma apreciez pentru ca m-am jucat frumos cu copilul”
  • „Ma apreciez pentru ca am avut o discutie constructiva cu sotul”
  • „Ma apreciez ca am pregatit cina”
  • „Ma apreciez ca am citit 5 pagini din cartea mea”
  • „Ma apreciez pentru ca sunt relaxata, desi colegii mei sunt agitati”
  • „Ma apreciez pentru ca mi-am oferit aceasta plimbare de 20 de minute”

 

Care este primul lucru pentru care te apreciezi astazi si care iti vine in minte?

 

Vei observa ca, pe masura ce iti oferi tie insati apreciere pentru actiunile pe care le faci, nu doar ca vei incheia ziua cu un sentiment de satisfactie si de implinire, ci, treptat, vei ajunge sa te simti mai increzatoare in fortele proprii fara sa mai ai nevoie atat de mult de apreciere din exterior.

 

Din 1 octombrie, pornim in aventura regasirii bucuriei si poftei de viata a mamelor care vor invata sa fie multumite si fericite in fiecare zi!

Ocupa-ti locul ca sa prinzi reducerea (valabila pana la sfarsitul zilei de miercuri, 26 septembrie):

 

Maratonul mamicii organizate si eficiente

 

Te invit sa vizionezi acest video in care vorbesc despre aceasta tehnica, intr-o zi in care am prins o ploaie cu soare 🙂

 


 

Sursa foto: Pexels

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit