Incepand de anul viitor, copiii sub varsta de 16 ani nu vor mai putea accesa retelele de socializare fara acordul parintilor, conform prevederilor noului regulament european privind protectia datelor personale, scrie Adevarul.ro. In aceste conditii, specialistii se asteapta la o adevarata revolta in randul tinerilor.

Prin noul regulament, care va fi transpus in legislatiile nationale din mai 2018, Uniunea Europeana reglementeaza mai dur protectia datelor personale. Astfel, copiii sub 16 ani nu vor mai putea accesa, fara acordul parintilor sau tutorilor, serviciile societatii informationale, acestea cuprinzand nu doar retelele de socializare, ci si multe alte site-uri.

Normele europene, insa, nu specifica foarte clar cum se vor aplica aceste prevederi, lasand libertate retelelor de socializare.

In cadrul unei dezbateri dedicate sigurantei online, organizata, astazi, de Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, din cadrul Politiei Romane, adolescentii au declarat ca nu sunt de acord cu aceste prevederi. „E foarte ciudat sa cer voie parintilor atunci cand vorbesc cu prietenii pe Facebook“, „Chiar trebuie sa stie parintii tot ce postam?“, „Avem si noi nevoie de intimitate, iar parintii sunt uneori absurzi si nu inteleg anumite lucruri“, sunt doar cateva replici pe care le-au spus adolescentii revoltati, citati de Adevarul.ro.

In prezent, 38% dintre tinerii intre 9 si 12 ani au un profil propriu pe o retea de socializare.

„Fata de 15 ani nu vrea sa invete, ma minte, chiuleste”. 9 pasi pentru a reseta relatia cu adolescentul

Cand copilul nu se dezlipeste de telefon, tableta si calculator. Reguli pentru parinti in lumea digitala

„Am renuntat la ASE, dau la Psihologie”. Cum ajutam un adolescent sa-si aleaga singur cariera

Sursa foto: Pixabay

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit