Putini sunt copiii carora le place sa mearga la scoala. Si mai putini sunt acei carora le plac majoritatea materiilor.

Lipsa de implicare a cadrelor didactice, programa incarcata, volumul excesiv al temelor pentru acasa sunt doar cateva dintre aspectele care ii fac pe copii sa urasca scoala.

Dupa ce am devenit parinti, vedem lucrurile din perspectiva necesitatii ca cel mic sa termine o scoala si sa aiba niste studii care il vor ajuta sa devina un bun profesionist.

De multe ori, insa, nu reusim sa transmitem perspectiva noastra catre copil, iar acesta pare sa se indeparteze tot mai mult de valorile tale.

Iti propun, pentru cateva minute, cat dureaza sa citesti acest articol, sa te pui in papucii unui elev si sa vezi cum arata viata si, mai ales, scoala prin ochii lui.

Timofei Droghin este un elev din Ucraina, in varsta de 11 ani. El a participat la o conferinta adresata adolescentilor si, prin discursul sau, a pus degetul pe rana tuturor elevilor din ziua de astazi. Elevul a povestit de ce copiii isi pierd dorinta naturala de a invata si cum, in timp, ajung sa urasca scoala.

 

„Nu vreau sa merg la scoala!” Cum afli adevarata cauza si cum motivezi copilul

Cele mai mari 4 nemultumiri ale copiilor la scoala

 

Iata cele 10 motive pentru care, potrivit adolescentului Timofei Droghin, copiilor nu le place sa mearga la scoala, scrie Womo.ua:

1. Profesorul

E suficient sa vii la scoala ca oamenii de acolo sa se straduiasca sa-ti insufle frica. Una dintre aceste frici este frica de profesor.

2. Teama de note

Dupa prima frica, de profesor, se dezvolta si frica de nota. Apoi, apare si frica de pedeapsa parintilor sau a directorului scolii. In scoala nu conteaza cine esti, ci esti judecat doar prin prisma notelor tale.

3. Teama de a gresi

O alta frica importanta cu care se confrunta elevii este frica de greseala. Scoala nu te invata ca greseala este permisa si chiar necesara, caci doar gresind poti invata ceva.

4. Atitudinea colegilor

Un alt motiv pentru care copiilor nu le place sa mearga la scoala este faptul ca ceilalti copii rad de ei. Si, de multe ori, este vina profesorilor, care ii fac de ras pe unii copii, aratandu-le in public ca fac ceva mai prost decat colegii lor.

Pentru profesori, nota este mai importanta decat elevul. „Eu am frecventat un club creativ pentru copii, unde am invatat sa fac creatii din margele, sa sculptez din aluat, sa fac bratari din piele si multe altele. Si cand profesoara de la club a venit in scoala mea sa le propuna profesorilor un atelier, directorul adjunct s-a mirat spunand: „Timofei? Este imposibil!”, a spus baiatul de 11 ani.

 

Citeste pe pagina urmatoare alte 7 adevaruri despre scoala

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit