6 efecte psihologice negative ale utilizarii instagram

0
Spațiu apoi către alte zone tematice

De la sănătatea mintală la Blog problemele de performanță profesională la confidențialitate, Universitatea din Sydney identifică „prețul” schimbului social. În vremuri în care analiza costurilor și beneficiilor rețelelor sociale se află mai mult ca niciodată în centrul evenimentelor actuale(fotografie Pixelabay)

Cincizeci de efecte (potenţial) nocive pentru aproximativ 3,6 miliarde de oameni. Sunt cele întocmite de un studiu australian privind utilizatorii rețelelor sociale precum Facebook, Twitter și Instagram.

Cele cincizeci de efecte negative legate de utilizarea rețelelor sociale

Și, în ciuda a ceea ce s-ar putea imagina, nu toate sunt legate exclusiv de sănătatea mintală și fizică, ci și de probleme de performanță profesională și academică, precum și mai simplu de intimitate.

Costul schimbului social a fost identificat de cercetarea australiană The Dark Side of Using Online Social Networks:

  • A Review of Individuals Negative Experiences, realizată de Universitatea de Tehnologie din Sydney, care vine într-un moment pe care l-am putea defini ca un pic de calcul social.
  • rețeaua, din ce în ce mai mult în punctul de mirare al investigațiilor care tind să evidențieze mai degrabă zonele gri decât exaltarea beneficiilor aduse societății în ultimii ani (ne gândim doar la acuzațiile aduse

Instagramului despre daunele aduse minții adolescenților, caz real global explodat în mijlocul lunii septembrie). În vremuri de analiză adecvată – și fiziologică – între costuri și beneficii, pe scurt.

46 de efecte, șase macroteme: „pliantul” rețelelor sociale

46 de efecte, șase macroteme: „pliantul” rețelelor socialeStudiul Sidney, publicat în Journal of Global Information Management, începe în 2003, adică când Facebook încă nu a văzut lumina și să existe era practic doar MySpace, și ajunge în 2018, când lumina albastră a smartphone-ului este o adevărată rutină pe chipul nostru.

Până la 46 de contraindicații enumerate în „prospect”, anexat pentru comoditate în șase macro-teme. Prospect pentru că efortul de făcut este să treacă dincolo de alarmismul prea general, ținând cont eventual de istoria individului.

În primul rând „efectele secundare”, costul schimbului social: include atât daunele psihologice, precum depresia, anxietatea sau gelozia, cât și alte costuri precum timpul pierdut, energie și bani.

Conținut enervant: aparține unei game largi de conținut care enervează, supără sau irită, cum ar fi conținutul deranjant sau violent sau conținutul sexual sau obscen.

Spațiu apoi către alte zone tematice

Probleme de confidențialitate: se referă la orice amenințare la adresa confidențialității personale legate de stocarea, reutilizarea sau partajarea informațiilor personale cu terțe părți.

Spațiu apoi către alte zone tematiceAmenințări de securitate: acestea se referă la prejudicii rezultate din fraudă sau înșelăciune, cum ar fi phishingul sau ingineria socială. Hărțuire cibernetică: implică orice abuz sau hărțuire din partea unor grupuri sau indivizi, cum ar fi mesajele abuzive, minciuna, urmărirea sau răspândirea de zvonuri.

  • Performanță scăzută: Are de-a face cu impactul negativ asupra muncii sau a performanței academice.
  • “Dăunele rețelelor sociale au fost în mare parte studiate dintr-o perspectivă psihopatologică.
  • Au primit mai puțină atenție din partea cercetătorilor în sistemele informaționale”, a spus dr.

Eila Erfani, director adjunct al Școlii de Informații, Sisteme și Modelare UTS. „Sistemele informaționale examinează impactul tehnologiei asupra oamenilor și organizațiilor pentru a satisface cel mai bine nevoile acestora. Identificarea și înțelegerea modului de reducere a rezultatelor negative ale utilizării rețelelor sociale este parte a acestei provocări.”

Cum să creșteți gradul de conștientizare în utilizarea rețelelor sociale?

Da, pentru că cercetarea nu se oprește la rezultat, ci privește o nouă provocare: îmbunătățirea relației dintre social media și oameni, astfel încât să fie orientată către o mai bună conștientizare.

  1. Cercetătorii studiază în prezent factorii care influențează dependența de rețelele sociale și strategiile pe care fiecare dintre noi le folosește pentru a ne regla comportamentul.
  2. „Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut nevoia de mai multe cercetări privind dependența de tehnologia informației și nevoia de a dezvolta strategii pentru prevenirea și tratarea acestei probleme”, a adăugat Erfani.

Următorul pas va fi încercarea de a dezvolta și testa aplicații, caracteristici de proiectare și alte soluții care pot reduce efectele negative. Potrivit echipei de cercetare, conștientizarea sporită a potențialelor lor pericole poate încuraja moderarea utilizatorilor și poate ajuta inginerii software, educatorii și factorii de decizie să dezvolte modalități de a minimiza efectele lor negative.

  • Facebook se apără de acuzațiile: „Instagram nu rănește fetele”
  • Acum o lună acuzațiile la adresa Instagram, trimise înapoi expeditorului de Facebook

Efectele negative au pătruns în știri când, luna trecută, un sondaj publicat de Wall Street Journal a declarat că Facebook era bine conștient de potențialele efecte nocive pe care le are Instagram asupra psihicului multor adolescenți – în ceea ce privește percepția asupra corpului în fața cuiva. la imagini sexualizate – fără a face nimic pentru a le contracara.