3. Iesirile cu familia la final de saptamana. Probabil ca, in timpul saptamanii, ai avut mult de lucru si ai lasat pentru zilele de weekend multe treburi casnice. Totusi, fa tot posibilul sa gasesti timp pentru a iesi la o plimbare cu intreaga familie. Daca afara ploua, puteti alege o activitate precum vizitarea unui muzeu, sa vedeti un film la cinematograf, un spectacol de teatru sau orice alta activitate placuta pentru toti membrii familiei.

TOP carti de parenting pe care trebuie sa le citesti

Cum sa ai un copil cu simtul umorului

4. Gospodaritul cu familia. Multe mamici fac greseala de a-si asuma toate sau majoritatea responsabilitatilor casnice de la bun inceput, iar mai tarziu, cand copiii sunt mari, regreta ca nu i-au implicat mai mult de mici, deoarece isi dau seama ca este destul de tarziu pentru a-i invata sa o ajute. Insa chiar si atunci exista solutii plecand de la adaptarea activitatilor casnice la interesele copilului. Apoi, fetitele pot fi implicate cu usurinta in pregatirea meselor, alegand un fel de mancare pe care il prefera sau un fel nou de mancare pe care este curioasa sa-l incerce. Iar un baietel va merge cu bucurie la pescuit impreuna cu tatal sau. Desigur, pot fi facute si multe alte lucruri precum mersul impreuna la piata sau la supermarket, cautarea unui instrument in garaj, curatenia etc.

5. Serile familiei. Poti stabili o zi pe luna, sau la un interval cu care te simti confortabil, cand veti primi vizita rudelor apropiate si a prietenilor de familie. Pregateste o gustare si o prajitura si bucurati-va de momente in care revedeti albumele cu poze de familie, va amintiti momentele amuzante din copilaria voastra sau a parintilor vostri sau a altor rude, in care impartasiti planuri si ganduri legate de viitor. Aceste intalniri ii unesc pe membrii familiei largite si creeaza sentimentul unui camin. Daca vreunul dintre copii se confrunta cu vreo problema la care nu are o solutie, in asemenea momente iti vei da seama de acest lucru si vei putea incepe sa-l ajuti cu adevarat.

Ce isi va aminti copilul tau? Iata cum construim amintiri frumoase

14 sfaturi cum sa cresti un copil fericit

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit