Suntem inconjurati din toate partile de ritualuri. In momentul in care suntem atenti la lumea din jur, observam ca toate acele lucruri care se repeta zi de sunt niste ritualuri. Multe dintre acestea sunt transmise din generatie in generatie.

Si gesturile uzuale precum spalatul pe maini inainte de masa sau spalatul pe dinti inainte de culcare sunt norme comune de comportament, care sunt, de fapt, tot niste ritualuri sociale.

Aceste tipare de comportament au avantajul ca ii ofera copilului sentimentul ca apartine de o anumita patura sociala, dar nu mai mult.

Pentru a-i crea un sentiment superior de apartenenta, este nevoie de lucruri mai speciale, concrete, care se intampla doar in familia voastra. Aceste ritualuri ajung, in timp, sa fie cele mai importante pentru copil si sa aiba cele mai mari semnificatii.

Un parinte atent la nevoile copilului. Ce inseamna attachment parenting

Cum am ajuns sa crestem o generatie de adolescenti anxiosi. Iata motivul si solutiile

Iata cateva sugestii de ritualuri care intotdeauna ii fac pe membrii familiilor mai fericiti si pe care le poti aduce in viata familiei tale chiar incepand de astazi:

1. Sarutul si imbratisarea inainte de culcare sunt gesturi care, daca sunt facute zilnic, devin un ritual de o mare importanta pentru micut. Seara de seara, el va primi confirmarea ca totul este in regula in viata si ca lucrurile sunt exact acolo si asa cum trebuie sa fie.

2. Cina impreuna cu familia este, din pacate, un ritual tot mai rar intalnit in societatea moderna. In multe familii, din cauza zilei lungi de munca sau a drumului lung spre casa, nu toti membrii familiei reusesc sa ajunga acasa la timp pentru a petrece la masa suficient timp pentru a crea o atmosfera placuta si relaxata.

Iar in cazurile in care si parintii si copiii sunt acasa la ora 18.00-19.00, de cele mai multe ori, generatia tanara este absorbita de gadgeturi, iar cea adulta se uita la televizor. In masura in care este posibil, ai putea institui in familia ta obiceiul de a lua cina impreuna cu toata familia, timp in care cu totii luati o pauza de la televizor, calculator, telefoane si tableta si le impartasiti celorlalti gandurile voastre, grijile, bucuriile si mirarile de peste zi.

Este incredibil cat de mult poate un asemenea ritual sa sudeze legaturile dintre membrii unei familii.

Citeste pe pagina urmatoare alte 3 ritualuri frumoase si placute pe care le poti aplica rapid in familia ta!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit