Hans Christian Andersen este unul dintre cei mai cititi autori de povesti pentru copii, din ale caror carti cei mici pot invata o multime de lectii importante de viata, despre semeni si despre relatiile dintre ei si cei din jurul lor.
Iata trei povesti pentru copii scrise de Hans Christian Andersen care sunt pline de invataminte.

Ratusca cea urata

Personajul principal din povestea “Ratusca cea urata” este un boboc de lebada. Oul din care a iesit lebada a fost clocit de o rata, insa ratele au renegat-o si o considerau urata tocmai pentru ca nu semana cu ele si cu bobocii lor. Pentru ca pana atunci nu mai vazuse alte lebede, micul boboc incepuse sa creada si el ceea ce spuneau despre el ratele din jur. In cele din urma, bobocul “cel urat” se intalneste cu un card de lebede, iar acestea il adopta imediat pentru ca isi dau seama ca este un pui la fel ca si ai lor. Din povestea bobocului de lebada copiii pot trage o multime de invataminte: sa nu isi piarda niciodata speranta pentru ca, in calea lor, va aparea la un moment data cineva care sa ii aseze la locul potrivit, dar sunt si alte lectii cum ar fi cele despre acceptare, despre ce inseamna sa judeci dupa aparentele fizice si cat de grav este sa faci diferente intre oameni.

Mica Sirena

Este poate una dintre cele mai indragite povesti pentru copii scrise de Hans Christian Andersen. Mica Sirena este fascinata de lumea pamantenilor si isi doreste foarte mult sa devina om. Frumoasa Ariel se indragosteste de un print chipes, dar stie ca nu poate sa il faca si pe el sa o iubesca, pentru ca fac parte din lumi diferite. Mica Sirena accepta insa sa plateasca un pret destul de mare pus de vrajitoarea marilor, pentru a deveni pamanteana si pentru a-l face pe print sa se indragostesca de ea. Morala povestii “Mica Sirena” este ca, daca oamenii sunt diferiti, nu inseamna ca nu pot trai impreuna, dar mai ales ca dragostea este mai puternica decat orice si poate invinge chiar si cele mai grele obstacole.

Fetita cu chibrituri

“Fetita cu chibrituri” este de departe una dintre cele mai triste povesti pentru copii din literatura, dar pe care orice micut ar trebui sa o afle pentru ca pe cat este de sensibila si emotionanta, pe atat este de plina de lectii de viata. Personajul cartii este o fetita de 6 ani care fusese abandonata de parintii sai. In Ajunul Craciunului micuta ratacea pe strazi, prin frig, imbracata intr-o rochita si avand un singur pantof. Unui trecator i s-a facut mila de ea si i-a dat niste chibrituri, iar copila aprindea cate un chibrit ca sa se incalzeasca. Dincolo de finalul trist al povestii, “Fetita cu chibrituri” le atrage atentia celor mici asupra a ceea ce inseamna indiferenta si ce urmari tragice poate avea, de ce nu putem trece pe langa semenii nostri nepasatori si cat de important este sa intinda o mana de ajutor celor care au nevoie.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit