Un copil care nu se simte iubit este nesigur pe el, ii este frica si deseori are comportamente pe care parintii sai le considera inadecvate. Acestea sunt, insa, doar o modalitate prin care micutul incearca sa capteze atentia adultilor, dupa ce a observat ca alte metode au dat gres.

Din fericire, nu trebuie sa asteptam ca situatia sa se agraveze si ca relatia dintre parinti si copii sa se tensioneze. Putem face zilnic sau aproape zilnic cate un lucru care sa-l faca pe copil sa se simta iubit. Iar atunci cand micutul simte ca este iubit neconditionat, atunci el devine mai linistit, mai independent si mai cooperant.

Iti prezentam 16 modalitati simple si la indemana prin care poti darui iubire neconditionata copilului sau copiilor tai:

1. Fa-i o surpriza. Intr-o seara, de exemplu marti sau miercuri, mergi cu copilul la cinematograf, la filmul pe care doreste sa-l vada. Nu uita sa-i iei si o punga de popcorn!

Cum sa motivezi un copil fara recompense. IATA raspunsuri la trei intrebari pe care sigur le ai despre educatia fara recompense

Lectia pe care o invata un copil atunci cand e pedepsit. Ce spune Alfie Kohn, autorul bestsellerului „Parenting neconditionat”

2. Mergi cu copilul intr-o plimbare lunga si mergi in ritmul micutului. Nu te grabi nicaieri. Lasa-l pe copil sa aleaga directia de mers si subiectele de discutie.

3. Organizeaza o mini expozitie de fotografii de familie si arata-le cu mandrie musafirilor.

4. Lasa din cand in cand in buzunarul hainei copilului ceva gustos de rontait (biscuiti, bomboane etc.) cu biletele pe care ai scris cuvinte de apreciere si ii subliniezi calitatile.

Psiholog american: “Pedeapsa este eficienta, daca este CORECT aplicata”. Un subiect delicat, ce poate ajuta unii parinti

30 de activitati Montessori pentru copii

5. Pregateste-i o baie deosebita, cum nu a mai facut pana acum: cu spuma colorata, cu baloane de sapun, cu jucarii neobisnuite. Permite-i sa se joace cu obiectele pe care le gaseste, chiar daca e vorba de ustensile de bucatarie precum palnia sau sita.

6. Priviti impreuna poze si filmulete cu el/ea cand era mic(a).

Citeste pe pagina urmatoare alte 10 lucruri pe care le poti faci pentru a-l ajuta pe copil sa simta cat de mult il iubesti.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit