Ca mama se presupune ca stii totul despre copilul tau. Dar uite ca mai sunt cateva mici descoperiri pe care le poti face despre cel mic:

1. Unu din cinci copii mici (3-5 ani) reusesc sa desfaca flaconul cu medicamente, chiar daca are capacul de siguranta, cu rezistenta speciala.

2. Creierul unui copil de 3 ani este de doua ori mai activ decat cel al unui adult.

3. Un copil de 3 ani si jumatate stie, in medie, 1.000 de cuvinte. De ajutor iti poate fi acest articol, despre Dezvoltarea vorbirii la copii. Indrumar pe varste

4. Intre 2 si 3 ani, copilul doarme aproximativ 13 ore din 24.

5. Copilul nu creste in timpul racelii.

6. Copiii crescuti sau ingrijiti de bunici sunt predispusi la obezitate.

7. Un copil care se uita mai mult de doua ore pe zi la televizor va avea mai multe provocari cu scoala, decat un copil care se uita cel mult 30 de minute/zi la televizor. Daca ai un copil care se uita prea mult la televizor, avem pentru tine si Șase sfaturi utile care te vor ajuta.

8. Daca stii ca trece printr-o perioada stresanta (divort, moartea unei persoane apropiate), lasa copilul sa se joace mai mult. Jocul este o forma ideala de a se relaxa, pentru ca se concentreaza pe altceva. Trebuie sa inveti, insa, Cum sa-l intrerupi pe copil din joc si sa plecati din parc cand vrei, fara plans sau negocieri.

9. Daca ii arati poze cu fructe si legume ai sanse mai mari sa le accepte fara probleme in meniu, mai tarziu.

10. Copiii care au o ora de somn care se respecta zilnic se vor descurca mai bine la scoala.

11. Crizele excesive de plans (tantrums) sunt normale, dar nu in fiecare zi.

12. Nu este neobisnuit un prieten imaginar pentru copilul tau. In SUA, 30% dintre copiii intre 3 si 6 ani au un prieten imaginar.

13. Personalitatea copilului tau se va defini in clasa I. Un studiu recent a aratat ca personalitatea noastra ramane cam aceeasi inca din copilarie.

14. Un copil care invata un instrument muzical se descurca mult mai bine la scoala, pentru ca ii stimuleaza activitatea creierului.

15. Copiii prescolari isi dezvolta limbajul mult mai bine atunci cand inventeaza dialoguri cu prietenii de plus, decat in timpul unei conversatii obisnuite.

16. Un copil este ca un mic savant. Ei folosesc modele probabilistice si experiemente pentru a descoperi cum functioneaza jucaria cea noua.

Sursele articolului: MadeForMums.com, BabyCenter.com, DiscoverMagazine.com.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit