Inteligenta emotionala este foarte importanta in cresterea copilului, deoarece a sti cum sa faci fata intr-un mod sanatos si cum sa gestionezi propriile emotii, starile de anxietate, situatiile stresante din viata determina calitatea vietii adultului de mai tarziu.

Componentele inteligentei emotionale sunt autocunoasterea emotionala, acceptarea de sine, sensibilitatea la nevoile celor din jur, abilitatea de a stapani propria anxietate atunci cand este nevoie sa discutam despre problemele cu incarcatura emotionala intr-un mod constructiv.

Inteligenta emotionala a copiilor nostri depinde foarte mult de relatia cu noi, parintii.

Iata ce putem face pentru a pune bazele unei inteligente emotionale solide:

1. Sa ne imbratisam copiii atunci cand ei doresc si cand plang o inteligenta emotionala crescuta depinde de relatiile timpurii ale copilului cu cei care il ingrijesc, pentru ca de aici el dezvolta sentimentele de siguranta si incredere.

Copiii care raspund parintilor tind sa devina adulti de succes

2. Sa ii invatam sa se calmeze singuri – cand sunt mici este normal ca noi sa fim cei care ii calmam, astfel creierul lor se va dezvolta in mod adecvat, iar sistemul nervos va incepe sa construiasca bazele auto-calmarii mai tarziu in viata lor. Specialistii ne atrag atentia asupra importantei acestui aspect asupra sanatatii si dezvoltarii armonioase a copiilor, ei au nevoie de noi sa le asiguram linistea, siguranta, pentru ca mai tarziu sa poata singuri sa invete cum sa faca fata si sa gestioneze teama, frica etc.

Un copil care nu are in viata lui o baza solida, care nu simte incredere si siguranta, care nu a fost linistit si invatat cum sa se auto-calmeze va reactiona in mod eronat si catastrofic fata de orice i se intampla in viata, oricat de insignificant ni s-ar parea noua adultilor.

Vezi, pe urmatoarea pagina urmatoarele 10 tehnici prin care sa cresti inteligenta emotionala a copilului tau.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit