In timp ce unele lucruri din viata noastra nu le putem controla, exista altele asupra carora putem avea o influenta pozitiva sau negativa doar prin modul in care ne raportam la ele. Cu siguranta, ai vazut situatii similare dar in care oamenii reactioneaza diferit: fie vad partea plina a paharului, fie pe cea goala.

Unul dintre cei mai importanti speakeri din lume in domeniul leadershipului, dezvoltarii personale si managementului, autorul mai multor carti de dezvoltare personala, Robin Sharma, ne explica in zece pasi cum sa gandim ca sa avem o viata mai frumoasa, se arata intr-un comunicat de presa.

„11 lucruri pe care as vrea ca toti parintii sa le stie”. Sfaturi de viata de la un pediatru celebru

Cum sa ai o familie fericita. 9 sarcini psihologice care asigura succesul in casnicie

1. Principala lucrare a fiecarei fiinte umane este cea launtrica. Zilnic, fa ceva semnificativ, care sa te ajute sa devii mai profund. Daca vrei sa ai parte de viata pe care ti-o doresti cu adevarat, trebuie mai intai sa devii in fiecare zi mai mult din persoana care esti in realitate.

2. Priveste-ti viata ca pe o scoala fantastica, in care poti creste. Tot ceea ce experimentezi, atat lucrurile bune cat si cele care iti aduc provocari, a ajuns la tine pentru a te invata lectia pe care ai nevoie sa o inveti in acea etapa a evolutiei tale ca persoana. Intelege acest adevar si nu inceta sa te intrebi: „Ce oportunitate reprezinta pentru mine aceasta situatie sau aceasta persoana?”. Ofera-ti raspunsul care ti se potriveste. Aceasta este o sursa imensa pentru pacea interioara.

3. Fii cinstit cu tine insuti. Cea mai buna viata pe care o poti avea este o viata onesta. Nu te trada niciodata. Da-ti jos masca sociala si ai curajul de a te prezenta lumii asa cum esti. Lumea va fi mai bogata datorita gestului tau.

4. Aminteste-ti ca adunam ceea ce am semanat. Vietile noastre exterioare nu sunt altceva decat oglinzi ale vietilor noastre interioare. Revarsa lumina asupra partii intunecate din tine. Constientizeaza presupunerile false, credintele care te limiteaza si temerile care te impiedica sa cresti si vei vedea ca lumea din exteriorul tau se va schimba.

Top 14 sfaturi pe care orice tatic ar trebui sa le stie

Cum personalitatea parintilor il formeaza pe copil. 4 modele de educatie si efectele pe termen lung

5. Vedem lumea asa cum suntem noi, nu asa cum este ea. Constientizeaza ca adevarul, indiferent de circumstante, este filtrat prin fereastra cu vitraliu din tine – contextul tau personal. Curata fereastra si iti vei curata viata. Apoi, vei zari adevarul.

6. Traieste in miezul propriei inimi. Intelepciunea inimii nu te inseala niciodata. Urmeaza indemnurile tacute ale inimii tale si vei fi calauzit in directia adevaratului tau destin.

7. Traieste-ti viata cu un intens sentiment de curiozitate. Daca renunti la control, vei crea spatiu pentru ca oportunitatile sa ajunga la tine.

8. Ai grija de tine. In fiecare zi, fa ceva care sa-ti bucure mintea, trupul si spiritul. Acestea sunt acte esentiale de autorespect si iubire fata de sine.

9. Construieste relatii cu oamenii din jur. Dedica-te misiunii de a aprofunda legaturile cu oamenii din jurul tau. Concentreaza-te sa-i ajuti pe altii sa-si indeplineasca visurile si fii mai preocupat sa oferi un ajutor neconditionat decat sa te multumesti pe tine insuti. Te afli aici ca sa aduci un plus de valoare lumii, iar daca uiti acest adevar, te tradezi singur.

10. Lasa in urma o mostenire. Cea mai mare dorinta a unei fiinte umane este nevoia de a trai pentru o cauza mai mare decat ea insasi.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit