Pictura cu degetele (finger painting) este o modalitate ușoară și plăcută de a dezvolta creativitatea copiilor mici (toddler) și chiar a bebelușilor prin intermediul jocului chiar și atunci când ei încă obișnuiesc să ducă totul în guriță.

Asta înseamnă că nu trebuie să așteptați în mod obligatoriu să-i iasă toți dinții și toate măselele pentru ca să-l puneți pe micuț în fața șevaletului” sau măcar în fața unei foi de desenat.

Iar avantajele sunt multiple: este ieftin, distractiv și veți ține copilul ocupat pentru ceva timp stimulându-i creativitatea.

Programul complet al activităților tale cu copilul de 1-3 ani (toddler)

Așadar, iată câteva rețete pentru obținerea de vopseluri comestibile pentru finger painting:

1. Ingrediente reteta vopsea comestibila (finger painting):
Făină
Zahăr
Sare
Coloranți alimentari

Punem într-un vas care poate fi pus pe foc 2 linguri de zahăr și 1/3 cană cu făină, apoi turnăm deasupra 2 căni cu apă și amestecăm bine cu telul până obținem o masă fără cocoloașe. Punem compoziția pe foc și continuăm să amestecăm până când masa începe să se întărească.

Când s-a întârit suficient pentru a căpăta consistența necesară vopselei, stingem focul și împărțim compoziția în părți egale în câteva pahare de plastic, în funcție de câte culori dorim să creăm.

În fiecare pahar punem câteva picături de colorant alimentar și amestecăm bine, până la dizolvarea completă a acestuia. Aveți grijă ca vopseaua să se răcească de tot înainte să vă lăsați copiii să se joace cu ea, ne sfătuiește autoarea rețetei, Liz Stanley, deținătoarea blogului Momtastic.com.

10 jocuri care stimuleaza creativitatea copiilor mici si mari

Micul artist plin de imaginație. Metoda Montessori de a-l împrieteni pe copil cu arta

2. Ingrediente reteta vopsea comestibila (finger painting):
3 linguri de zahăr
1/2 lingură de sare
1/2 cană amidon din porumb
2 căni de apă
Coloranți alimentari

Turnați toate ingredientele într-o cratiță, pe care o puneți pe foc, amestecând încontinuu cu telul, pâna când compoziția se întărește. Apoi, lăsați compoziția la răcit, puneți-o în recipiente de plastic și turnați câteva picături de colorant. Amestecați și obțineți culori pentru pictura manuală care pot fi mâncate, scrie blogul Povestidemama.ro.

 3. Ingrediente reteta vopsea comestibila (finger painting):
2 linguri de zahăr
1/3 cană de făină
2 căni de apă
Coloranți alimentari

Se procedează la fel ca la rețeta precedentă. Toate ingredientele se amestecă într-o cratiță, cu grijă să nu rămână cocoloașe, până se îngroață compoziția. Lăsați-o să se răcească, după care turnați-o în recipiente și adăugați colorant alimentar.

Vezi pe pagina 2 alte 7 retete si trucuri pentru a obtine retete de vopsea comestibila (finger painting) pentru bebelusi, ori copii mai mari:

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit