Acum ca ai un copil stii multe, chiar foarte multe. Dar te gandesti ca ti-ar fi fost, poate, putin mai usor daca ai fi stiut aceste lucruri. Sa facem un exercitiu de imaginatie, un dialog cu tine insati. Cea de acum si cea care erai in ultima luna de sarcina

10. Tot ceea ce vei face si orice decizie pe care o vei lua pentru copilul tau (pana la banala marca de crema de fundulet) ii va multumi pe unii si nemultumii pe altii. Sfatul este sa procedezi mereu asa cum simti, sa te bazezi pe instinct. Sa nu iti pese ce cred ceilalti despre tine.

Lasa deoparte forumurile! Acolo, toata lumea are o opinie! Te vei speria, te vei panica. Cand va veni pe lume vei sti ce sa faci! Crede-ma!

9. Ai nevoie de un program. Copilul are nevoie de un program de masa si de somn care sa fie respectat zilnic. Daca ai un copil satul si odihnit, atunci si tu vei putea dormi.

8. Sa fii parinte este greu. Uneori te vei simti coplesita. Poate iti vei simti ca iti pierzi rabdarea, poate vei simti ca nu esti un parinte foarte bun in ziua aceea. Nu este nimic! Lasa copilul o ora cu bunica, apeleaza la o prietena apropiata sa stea cu copilul jumatate de ora si tu fa o pauza. Iesi pe o banca, mananca o inghetata, dormi. Orice simti ca te poate remonta.

Nu uita de voi! Oricat de haotic ti-ar fi programul tau din primele luni cu copilul, oboseala si emotiile, incearca sa stabilesti o seara doar pentru voi doi (1-2 ore), macar de doua ori pe luna.

7. Descopera-ti copilul! Poate ca nu are 1 metru inaltime, dar ai foarte multe de descoperit si de invatat despre personalitatea lui. Tu trebuie sa te adaptezi lui si sa intuiesti ce activitati ii vor scoate in evidenta calitatile, si nu invers. Asa ca, nu te grabi sa pui la punct lista completa cu activitati / sporturi pentru urmatorii trei ani. Lasa-l sa se descopere singur si tu fii acolo sa-l ghidezi.

6. Fii pregatita pentru….

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit